Heuvelroute
NL FR EN DE
Terug naar overzicht

Heuvelroute

459 km - 3974 meter

Onze heuvels, dat is waar Flandriens gemaakt en gekraakt worden. Op de klassiekers zoals de Muur van Geraardsbergen natuurlijk, maar evengoed met dank aan de heuvels rond Kortrijk en het immer op- en neergaande landschap van de Limburgse fruitboomgaarden.

Smeer die kuiten dus maar en maak je klaar voor een route die de streken doorkruist. In Limburg vergelijk je eerst appelen met peren voor je neerstrijkt op een terras voor een goed glas bier. In Vlaams-Brabant ga je dan weer de trekpaarden achterna, beekjes over en bossen door, met weidse uitzichten onderweg. Nadien? Een echte geuze of een Hoegaarden, natuurlijk. In Oost-Vlaanderen trek je door heuvels en bos in de Vlaamse Ardennen. Ga je de provinciegrens over, dan word je verrast door Kortrijk en zijn pittige heuvelrug tussen Schelde en Leie. Nog dieper in West-Vlaanderen kom je oog in oog met de Kemmelberg, de beroemdste beklimming van het Heuvelland.

Of je nu een stuk van de route doet of van de eerste tot de laatste heuvel fietst, dit is er eentje die bossen aan geschiedenis rijgt en je op pitstops tussendoor laat proeven van mattentaarten en bruine cafés. The best of both worlds, heet dat dan.

Sfeerbeelden

Verkeersbord