Kustroute
NL FR EN DE
Terug naar overzicht

Kustroute

85 km - 311 meter

Op zoek naar dé combinatie van natuur, maritieme geschiedenis en cultuur? Bestand tegen een windstoot? Snak je naar de zilte smaak van de zee? De kustroute stilt je honger naar nieuwe horizonten. Maak er een tweedaagse van en laat je rijrichting bepalen door de hoek van waaruit de wind waait. Ahoi!

Volg de woeste golven terwijl de zon op je gezicht schijnt. Toer langs het strand met zicht op zee, fiets door duinen en bossen en verken de uitgestrekte, vlakke polderlandschappen. Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist, de IJzermonding in Nieuwpoort en het Westhoek-natuurgebied in De Panne ontvangen je met open armen.

Onderweg maak je kennis met de rijke historiek van het kustleven: van de Romeinse Stad Oudenburg over middeleeuws Nieuwpoort, maar ook onze kust met Belle Epoque-nostalgie in De Haan tot de typische naoorlogse architectuur van Oostende, dat toen het massatoerisme een dak boven het hoofd moest bieden. De kustvissers brengen verse vis en garnalen aan land in de havens, en onze Noordzeechefs brengen ze tot op je bord!

Graag wat kunst? Wordt voor gezorgd, met dank aan musea en galerijen onderweg, maar ook street art en het permanente Beaufort-beeldenpark. Krijg je er als rasechte avonturier maar niet genoeg van? Waag dan de oversteek naar Nederland of Frankrijk via de LF-kustroute en la Vélomaritime.

Sfeerbeelden

Verkeersbord
Tot 30 september mag men in Westende en Middelkerke tussen 6u ’s morgens en 22u00 ’s avonds niet op de zeedijk fietsen. De bewegwijzering van de Kustroute is tijdelijk aangepast.