Schelderoute
NL FR EN DE
Terug naar overzicht

Schelderoute

181 km - 477 meter

Het moeilijkste aan de Schelderoute, is beslissen waar je gaat picknicken. In de natuur aan de meersen in Avelgem? Langs het pittoreske kanaal in Spiere-Helkijn? Of misschien aan de Graslei, zoals een echte Gentenaar?

De Schelde ritst een paar van onze knapste kunststeden aan elkaar. Je ontdekt het Oudenaarde van schilder Adriaan Brouwer, maar vindt evengoed kastelen in Laarne en Antwerpen of vissersdorpen op je route. Je volgt het jaagpad en laat het landschap aan je voorbijtrekken, wind in de haren. Er is de veerboot, de natuur afgewisseld met typische gotiek langs de stroom, alomtegenwoordige sporen van scheepvaartgeschiedenis, de visserij die hand in hand gaat met de gastronomie. En dan hebben we het nog niet gehad over hoe mooi en verscheiden de stroom zelf is. Instagramwaardig, op zijn minst!

Nog een pluspunt: omdat het water de route doorkruist, kom je er ook regelmatig veerdiensten tegen midden in het typische waterland vol overstromingsgebieden, ook wel bekend als Sigmanatuur. Er zijn er 12 in totaal, die je veilig en vlot over de Schelde, Rupel of Durme varen. De perfecte pauze, als je ’t ons vraagt.

Sfeerbeelden

Verkeersbord